lördag 29 september 2012

Höst-Rabarbern???

CIMG4919Ja vad blev det av mina rabarber?????? En smolepaj och rabarbersoppa….jag tycker att allt ska omhändertas från våran kära natur, som ger oss under denna korta sommar..

Höstrabarber…

En fin och klar lördag , men tyvärr är sommarvärmen borta nu…vi har bara omkring + 6 grader…I dag har jag jobbat ute en stund…Var och hämtade in några rabarber..

CIMG4917något gott ska jag göra av dem….Och morgondagens middag har jag förberett klart.

CIMG4918..En enkel måltid ..köttbullar med Alpnaerings löksoppepulver och finhackad färsk chili..mina chilin har vuxit så fint, så nu vill jag avnjuta dem…Men till min stora förvåning märkte jag att Löksoppepulvret börjar på att ta slut…så nu i Oktober månad måste jag beställa mera…Jag använder alltid Alpnaerings löksoppepulver då jag tillagar köttfärsrätter, därför att det är gott och enkelt…behöver inte tillsätta annat än pulver och vatten.Nu när jag ändå är inne på Alpnaerings produkter så vill jag nämna att i oktober har de erbjudande på bla. Tacopaket, som innehåller Tacokrydda+ tomströare, Vitlökskrydda+ tomströare och ost-mix. Pris nu 525:- ordinarie pris är 641:-….Obs!!116:- billigare….Intensive Eye Cream nu 139:- ordinarie pris 169:-. …Vackert ansikte Facial Peeling+ Hydrating Mask..Paketpris nu.359:- ordinarie pris.424:-…plus en hel del annat..hör av dig om du behöver något, så beställer jag till dig också…Trevlig fortsättning på denna lördag.

torsdag 27 september 2012

Tjej kväll!!

Hela denna torsdag har det regnat som spön i baken…Men Piteå är fantastisk!! I kväll är det tjejkväll och en massa fina erbjudanden i olika butiker…..Jag tog min man i hand och föreslog att vi skulle ut och kolla in atmosfären i staden…Vi parkerar bilen i en av Piteås fina parkeringshus…redan här ser jag att en massa små tjej bilar är parkerade . Vi går ut …det vimlar av söta , mindre söta , smala, tjocka, unga, lite äldre och alla är tjejer!!!!…..Jag hade sett ut en bordslampa på Clas Olsson i går….. så vi traskar dit och jag köper den..….Sedan måste vi ju åka till Piteås handelscentrum “Backen”…för att besöka det ny öppnade Rusta..

CIMG4916

Här hittar jag fina höstgardiner till vårat kök….Nu är tjejkvällen över med en massa frestelser och många plånböcker har säkert lättat!!..För mig börjar energi uppladdningen för höststädning inomhus.

tisdag 25 september 2012

En långsam dag!!

Vad gör vi en långsam dag …???

CIMG4910

Ja..vi åker ut en stund……först till Ålens , som just öppnat återigen i Piteå..Efter en stunds vandring runt i butiken säger han:” Det här är bara en kärring affär, passar jag i hatt??  ser jag ut som JR??..!!!”Hahaha …ja visst säger jag….Sedan vandrade vi vidare till “Gubbdagiset “ som vi säger…och menar naturligtvis Clas Olsson…..där trivdes han och som synes många fler män vi tittade bla. på en snöslunga på 6½ hk..undrar om den är för svag???om någon kan ge oss råd..gör det!!…..Jag är lite galen i lampor.och.kanske hittade jag en bordslampa som jag kan tänka mig.

Ett stopp i Djupviken  på Ica , färsk lax 59:- / kg……och en snabbis in till Mathias....men innan vi återvände hem åkte vi mot Piteälven för att få några vackra höst bilder…..Eftermiddagssolen lyser vackert!!!!

CIMG4912

CIMG4913..och nu finns inte många båtar ankrade …i Öjebyn..

CIMG4914..men de gamla ny rustade båthusen finns kvar…..

CIMG4909Väl hemma…så styckade jag lax filen till portionsbitar för stekning eller grillning…en bit gravade jag…..och renset blir till Lax soppa…Avslutningsvis visar jag en av mina sista gurkor som inte godkänns av EU men…!!!!! I nu läget är den inlagd och snart uppäten av oss….. ..Glad höst!!!!!

lördag 22 september 2012

Grillfest med Wilmer..

CIMG4900

Fredag kväll hade vi grillfest med våran söta Wilmer…

CIMG4901..MMMmm! Vad gott!!

CIMG4902

Efter den goda hamburgaren i magen är det roligt att spela på datorn en stund med en godispåse på lägligt avstånd…

CIMG4906

Innan läggdax borstas tänderna…Wilmer vill inte ha några tandtroll …

CIMG4907

….Innan han möter John Blund vill han avsluta ett spel , så datorn får följa med honom i sängen……God natt!!

fredag 21 september 2012

Far på besök!!

Solen skiner både ute och inne….

CIMG4896..

Våran fredag började med kärt besök.  Roger och Ekaterina hade hämtat far från Roknäsgården. De tittade in hos oss en stund för att sedan åka vidare till Luleå. Det blir en riktig semesterdag för far.

I afton kommer lilla Wilmer till oss, han ska övernatta …vi längtar …ska grilla hamburgare….Bloggar mer senare….

torsdag 20 september 2012

Pirjo och Per–Erik..

CIMG4893

CIMG4894

CIMG4895

Strax före lunch ringer det på dörren…och vem står där om inte Pirjo och hennes man.. Hon är chef över mig i mitt arbete som återförsäljare av Alpnaerings produkter . Pirjo står med en vacker blomma och en namnbricka som hon överlämnar till mig…..Tack, tack!!….Nu kan jag känna mig riktigt proffsig när jag går ut och demar….Annars har dagen flutit på ganska snabbt och inget särskilt har inträffat, förutom att jag stor grinat under middagslagningen..jag skalade och hackade ungefär ett kg gul lök till Löksoppan…tårarna rann efter kinderna och det sved i ögonen….Men den franska Löksoppan var jättegod.

onsdag 19 september 2012

Presenten från Ingela…

 

CIMG4891

Den här te påsen och de söta muggarna kommer på bild i dag. På tepåsen står det En Promenad i Höstregnet…Innehåll: Sencha te. Gojbär, tranbär, hibiskus, röda vinbär, hallon aromer…. Vi invigde muggarna och smakade av teet i går kväll.. Mycket Gott!Det var en fin avslutning av tisdagen.

tisdag 18 september 2012

Besök av vännen Ingela.

Har stor lust att blogga i kväll , men tyvärr fick jag inga nya bilder av denna dag för batterierna i kameran var urladdade…tråkigt!..så i kväll blir det en blogg utan bilder..

Dagen har varit jättefin..Ingela har varit och besökt oss…hon kom in med ett leende på sina läppar och positiv energi strömmade in i hela huset… ett paket fick jag också.Sedan blev det kramkalas och lite mat.. Vi gjorde självklart ett besök hos mor och far i Roknäs , De blev jätteglada att få träffa Ingela.  Till Caroline och Mathias kilade vi också in....innan vi återvände till oss. Dagen har varit supertrevlig..Tord och jag avslutade kvällen med en kopp gott te som vi intog från vackra muggar ..(present från Ingela.)..Kanske får jag in en bild i morgon….Ha de alla fina Vi ses här snart igen.

söndag 16 september 2012

Roger och Ekaterina…

 

Idag söndag har Roger och Ekaterina varit och gästat oss…De har bla. hjälpt mig med att programmera min nya dator…men vilken tid det tar innan allt börjar fungera…vi började förmiddagen med att inta en räk-lax macka…..sedan några timmar framför datorn …..Kaffepaus!!!.Några timmar till framför datorn igen...Nu gör jag min första blogg på den nya datorn …kanske kommer jag igång nu!!?? men jag har fortfarande nya saker att lära mig… Ett stort tack till er båda Roger och Ekaterina, som tog er tid att komma till Piteå och hjälpa mig….tyvärr måste jag säga att det bör vara lite yngre personer som är mer förståare på datorer än jag…

CIMG4888..Men innan våra kära och hjälpsamma gäster lämnade oss för att besöka mina föräldrar i Roknäs….så bjöd jag dem på en riktigt god husmanskost måltid….nämligen Kålpudding…..Nu har denna fina söndag också gått till historien..Ha de!  alla fina bloggläsare.

onsdag 12 september 2012

Ny dator!!

Nu äntligen har jag fått en ny dator...det blev en stationär igen eftersom vi har en liten laptop.
I dag har vi ett helt underbart vackert väder ..jag har påbörjat med höstförberedelser i trädgården...I kväll ska vi grilla...köttet ligger och gossar till sig i marinaden....På söndag var vi till Roknäsgården , vi bjöd mor och far på Tornedalens nationalsrätt " dopp i kopp".
 
 
Ha det gott alla fina bloggläsare..vi ses här snart igen.
 
 
 
 

tisdag 4 september 2012

Hos kusinen…

Augusti-sept-2012 191 Innan jag lämnar Visby och Gotland i slutet av augusti , så vill jag visa lite av växtligheten..dessa mini (väldigt låga prästkragar)..och ..

Augusti-sept-2012 200 ..dessa vackra blåa blommor fanns över hela Gotland…..men nu lämnar vi denna vackra ö och jag säger adjö till fina Gotland…och kommer till Huddinge i Stockholm…

Augusti-sept-2012 243 Det första jag ser innan jag ska gå in hos min kusin är denna snigel……jag står och stirrar på den men ..hallå!! då står min kusin där tar snigeln i hand.. slänger snigeln i buskarna……..säger att de är vanliga här!!

 Augusti-sept-2012 244

Augusti-sept-2012 261 ..och sedan blev det en bamse kusinkram ……såååå kul att träffas !!!Min första kusin och jag….finns det någon likhet???..men vi gillar verkligen varandra…!!….

Augusti-sept-2012 246 ..Några sensommarbilder av tomten hos min kära kusin Tore i Huddinge….

Augusti-sept-2012 248 ..kolla den vackra (påfågelsfjärilen ) som landade på Tagetesen…

Augusti-sept-2012 253

Äppelträden mådde gott… och.!!

Augusti-sept-2012 255 Höst anemonerna var i full blom….

Augusti-sept-2012 263 ..resan avslutas mot Piteå … innan passerar vi den berömda höga kust bron över Ångermanälven.

Augusti-sept-2012 264 …Klockan är dax att natta , så vi tar in på Scandic i Ö-vik…….Inte alls fel ….nästa dag körde vi runt i Gullänget där jag bodde som liten….lite nostalgi för mig….. återigen lite att hitta sina rötter!!!!huset där vi bodde …Men Gullänget hade vuxit på både längden och bredden..så tyvärr kunde jag inte hitta den lilla villan vi bodde i…men fabriken som far jobbade på fanns kvar…Ha det bra alla fina som vill titta in på min sida…