söndag 30 oktober 2011

Mina käraste…

Augusti- September 2011 069 Augusti- September 2011 070 Hur har ni det mina kära föräldrar???.. Ni som alltid ställt upp med värme , mat och kärlek till oss..!!Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni har det bra på Björkebygården i Hedenäset och att allt är till belåtenhet…..Jag tänker så ofta på er  ,min mor  och far…På bilden bjuder jag mina söta föräldrar på middag…Dopp i kopp! …mycket uppskattat..Hörde att ni önskade lite prickikorv och leverpastej (smörgåspålägg) till nästa gång jag kommer..Så klart blir det det….En liten fråga från mig till gården..??….om jag vill äta där…. hur långt i förväg måste jag anmäla det??????Våran son var där i helgen..och ville äta  (så klart mot betalning)…men nej!! du har inte anmält dig ..så det går inte…Näää …han blev utan mat …Även om det blir kvar en massa mat från hemmet , som slängs.... ..för mig är det tråkigt att höra....Det värsta är att det inte finns någon affär eller någonstans att köpa mat i byn..…Jag bjuder alltid mina föräldrar på lunch , och middag i två eller tre dygn då jag hälsar på dem och det vet all personal..….men de får alltid betala hela månadsbeloppet i pengar för varje måltid , även om de inte äter av hemmets mat…. konstigt?? allting måste anmälas .!!De kallas kanske för ekonomi.. vet ej!!!Ingenting är som förr , då kunde vi åka hem spontant och vi behövde inte vara hungriga...tvärtom föööör mätta.

Nytt i badrummet…från Ikea.

Oktober- November 2011 110 Oktober- November 2011 111
Äntligen har jag hittat en städmopp , som passar mina golv…Det är en mikrofibermopp..jag köpte den på Biltema i Luleå…och är helnöjd….
Oktober- November 2011 112 Idag höststädade jag badrummet…det är roligt att städa då redskapen är till belåtenhet….Ett varuhus som jag återigen vill nämna är naturligtvis Ikea i Haparanda.. …..bra att vi fick den på närmare håll…förut var det Sundsvall...lite väl långt från Piteå men...min önskan hade förstås varit att Luleå skulle fått den. Badrumsmattorna och badhanddukarna och även de små handdukarna inhandlade jag sist vi var till Ikea….roligt och inspirerande att städa då man får sätta fram lite nytt.

lördag 29 oktober 2011

Halloween!!!!

Oktober- November 2011 108 …Dessa två söta hälsade på oss i kväll…..bus eller godis…så klart de fick dubbla ransoner med godis , så söta som de var….Jag frågade dem om jag fick ta ett foto på dem och sedan publicera på internät....JAAA!! blev svaret , så nu är de här..Öjebyns sötaste Halloween töser!!??Puss på er alla!!

Bus eller godis….

Oktober- November 2011 107 …Det ringer på dörren..häpp!! Aj….har jag kvar godis hemma????..I enig stämma får jag höra..”Bus eller godis” , som tur hade jag godis att dela ut till dem. Första året vi bodde här i Piteå hade jag inte godis hemma och dessutom hade vi gäster hemma , så jag öppnade inte dörren…men ack vilken otrevlig syn jag möttes av på morgonen…..De hade dragit toapapper över alla  Ölandstokar , som vi har utefter hela ingången…skämmit var det…Då kände jag att vi var utmärkta….så hädanefter öppnar jag dörren och bjuder på något. 

fredag 28 oktober 2011

Nya mattan..från Ikea.

Oktober- November 2011 104 Igår städade jag matrummet och la ut min nya yllematta , som jag köpte på Ikea…

Oktober- November 2011 106 Jag hittade också en trevlig lampett , som passade bra i matrummet….lite svårt att hitta en lämplig lampa …men jag ska kolla på någon armaturaffär. Jag skulle vilja hitta en lampa som ser ut som ett ljus…Trevlig fredag till dig som tittar in på min blogg…Ha de!!

torsdag 27 oktober 2011

Den årliga rengöringen…..

Oktober- November 2011 089 Jaaaa !!vad kul det är att skriva på datorn tyckter Wilmer…….Nu ropar morfar Tord på hjälp med belysning…han ska rengöra fontänen i relaxen….Jag kommer sa Wilmer……

Oktober- November 2011 092 Oj!!!! morfar det här fixar vi…..men vad djup byttan är…..

Oktober- November 2011 090 Oktober- November 2011 093 ..och en hel del vatten att tömma…..men nu är det gjort……fint att det nya rena vattnet åter porlar och den mysiga lampan lyser……nu är det bara att lägga stenarna på gallret igen , så det ser fint ut …….sedan kanske vi får bada bastu??….och mysa i relaxen!!!!!!……Ja det är så klart…säger morfar Tord….och tack för hjälpen lille man Wilmer…du är bra!!!...säger morfar…

måndag 24 oktober 2011

Morgonstund har guld i mun…….

Oktober- November 2011 075 Oktober- November 2011 076 Måndag morgon med småprinsarna började med välling….

Oktober- November 2011 078När magen är mätt är det skönt att krypa upp i mormors säng och titta på  Nicke Nyfiken en stund…..Efter lite lek och memo spel med Bamse och hans vänner var det dags för frukost.

Oktober- November 2011 084 Lilla Melker tyckte frukosten smakade gott!!!!

Oktober- November 2011 083Oktober- November 2011 085 Wilmer höll med om att ägg och kaviar macka med lite varm O boy var gott!!!

Oktober- November 2011 086 Efter maten blev det lite bus och lek med bilar……..Detta var en del av våran måndag morgon..*/*/////////8***************Wilmer /*avslutar**bloggen *med några *stjärnor/-//*******************************************-*************9*******

lördag 22 oktober 2011

Lunch på Ikea..

Oktober- November 2011 071En helt underbart fin  lördag morgon styr vi mot Tornedalen …denna gång till Haparanda… men  först till Finland för skoinköp, rieska ,( ett typiskt finskt bröd bakat på råg)  icke att förglömma.. mm…sedan till Ikea i Haparanda så klart…på bilden sitter vi och intar våran lunch…men ack!!! så mycket folk det var …jag tror det var halva norra delen av  Finland och halva  norrbotten  som var och handlade i dag…trångt!!Allt gick så sakta.. folk gick  i bredd med sina vagnar framför sig och småpratade.. , så det var bara snällt  att strosa på bakom eller säga “ur spår” vilket jag hade lust att säga men inte gjorde det!!!..Vad jag handlade får du se i morgon……Då vi åkte hem kollade jag naturen …det var helt vindstilla,, alla vattendrag låg spegelblanka..och svanarna låg fortfarande i vikarna…hade jag fått tid så skulle jag fotograferat.. Visar bilder av mina inköp i morgon…Ha de alla fina ..kram!!!

fredag 21 oktober 2011

Det fattas något.. !!!!

Oktober- November 2011 067 ……Ett äpple och en sembla tall kotte är borta….vem har norpat????…haha..fåglarnas fest har börjat…eller fortsatt..glad för de!!..Dessa tallkottar är svåra att få tag på eftersom  vissa fåglar de (Sibiriska kråkorna)  invaderar dessa  tallar på sensommaren och äter upp alla goda nötter,…det enda vi får plocka är skalet av kottarna….Men ibland kan jag hitta hela kottar i jordgubbslandet eller i blomrabatterna.…Jag tycker de är lite speciella att dekorera med…så jag tar hand om de jag hittar..Nå iallafall..mossan var utspridd över bron och jorden i krukan var kuperad….en liten jordbävning  …så nu får min höstdekoration förbli utan äpplen och speciella kottar…snart dags för fågelutfodring på ett annat sätt. Nog om det…. Idol pågår och jag bloggar under pauserna….I morgon Lördag åker jag till Tornedalen..bara en liten lyxresa...mer om det sedan…Ha de alla fina !!!

tisdag 18 oktober 2011

Höstarrangemang.

Oktober- November 2011 067 Idag kände jag för att göra ett litet höstarrangemang i krukan på bron…..så här blev det.Tänk att utearbetet inför vintern aldrig tar slut!!! Mina smultronplantor som hängt i amplar hela sommaren…planterade jag i potatislandet över vintern och så hade jag två svarta vinbärskvistar som legat i en urna i uterummet hela sommaren och gjort en massa rötter…dem planterade jag också i potatislandet…När vårsolen kommer och tjälen släpper planterar jag dem i trädgården…..Nu är det strax middagsdags..Idag blir det en Italien inspirerad rätt med pesto, oliver och parmesan  som tillbehör.

Ha de alla fina i höstrusket!!..inte så kallt..  just nu 8 grader varmt. , men blåsigt och regnigt.

söndag 16 oktober 2011

Vackra den 16:e oktober….

Oktober- November 2011 064 Till middag lagade jag Kinagryta….om du vill ha recept ..så kontakta mig … eller lämna en kommentar..så ser jag..Eftersom solen gav mig extra mycket energi  , så gjorde jag även några mini pitzor , med fyllning av strimlad skinka , strimlad bacon , chorizo och vitlök + lite till så klart…Bra att ha till lunch eller till en liten förrätt !! Man tager det man har sa Kajsa Varg… Oktober- November 2011 063 Oktober- November 2011 061 Gubben min var på sin sedvanliga promenad och kom hem med en del barrväxter , som nu får ersätta sommarens vackra prakt… dessa granris satte jag under friggans fönster.. Oktober- November 2011 062 Enris kvistarna får pryda  mina amplar på våran sommarlunch altan…Oktober- November 2011 060 Oktober- November 2011 059…Avslutar med solnedgång….en ny dag i morgon med nya utmaningar…ha de du fina och goa…vi ses snart här återigen..

lördag 15 oktober 2011

Senaste nytt från Ikea.

Oktober- November 2011 057Oktober- November 2011 052  Jag köpte en praktisk möbel från Ikea..nämligen ett skoskåp , som slukar hela åtta par skor…

Oktober- November 2011 051 Oktober- November 2011 055

….och två tavelhyllor , som vi spikade fast i köket…..även den runda spegeln inhandlade jag.

Oktober- November 2011 045 Nu har vi gjort klart ute inför våran kommande vinter.Växthuset är tömt på alla växter och de sista tomaterna är inne.

Oktober- November 2011 058 …Avslutar min lilla blogg med att visa överraskningen , som vi fick av Caroline och Mathias i går…vackra blommor i höstens färger.

tisdag 11 oktober 2011

Höst i Tornedalen..och i Piteå.

Vi har utfört lite höststädning ute i dag ..Tord har städat i växthuset och jag har rensat lite i rabatterna…även gräsklipparen är rengjord och undanställd…. I kväll lyser en mogen och fin måne, rund och gul som en hel ost. …termometern visar på +3 grader här i Piteå..…kylan smyger sig på…Jag visar några vyer tagna i Tornedalen…Jag tycker det är lite speciell natur där…mycket vacker, även om det är höst….Här nedan får bilderna tala
Oktober- November 2011 029 Bilder tagna i Luppio Oktober- November 2011 031…Helt vindstilla  Oktober- November 2011 033…Risudden…. Oktober- November 2011 034 Oktober- November 2011 035 Oktober- November 2011 036 Tyst och rofyllt!!Oktober- November 2011 037 …Vattnet är väldigt högt i Torneälven , efter detta enorma regnande.De här bilderna tog jag i Risudden..då vi var på väg till Haparanda….några fler bilder kommer här nedan.
Oktober- November 2011 040Oktober- November 2011 041 Smygfoto på Roger och Ekarerina.....och blommande buskar ..................Oktober- November 2011 042 Oktober- November 2011 043 Oktober- November 2011 044 ..Efter ett besök på Ikea , avslutade vi våran Tornedalsresa med ett matintag på Frasses i Haparanda…Här sitter Ekaterina och väntar på sin mat..mätta och belåtna styr vi sedan mot Luleå…Piteå..nu lämnar vi Tornedalen och mina söta gamla föräldrar i Hedenäset för denna gång.
Ha de alla fina…det var några bilder och ord från mig…..

Armasjärvi….

  1. Oktober- November 2011 022 ..Eftersom det inte fanns något intresse från mina läsare över rubriken “På äldreboendet”så lämnar jag det och visar några bilder från Tornedalen …..här står jag vid Armasjärvi minnessten…som bevittnar om att den 24 oktober 1940 under andra världskriget inträffade en stor tragedi…en full lastad färja med unga soldater sjönk i sjön Armasjärvi och 46 unga soldater omkom i det kalla vattnet…Här finns en minnessten med inristade namn på de förolyckade.Minnesstenen avtäcktes den 6 mars 1941 för att hedra minnet av de omkomna i färjeolyckan.
  2. Oktober- November 2011 024 Bild från stenens närområde….Oktober- November 2011 027 ..Här är några fler vackra bilder från närområdet Armasjärvi..
  3. Oktober- November 2011 028
  4. Oktober- November 2011 026 Avslutningsvis visar jag en bild av Roger och Ekaterina framför minnesstenen…
  5. I morgon kommer fler bilder från Tornedalen om intresse finns från er mina bloggläsare.

Ha de alla fina.. vi ses om ni vill!!!!Nu kommer en ny och fin  dag igen..