tisdag 31 mars 2009

Om möblering



Lite av hemma hos!!! Har möblerat i tv rummet..... du som varit till mig vet hur det varit.....nu känns det som om ytan i rummet utökats eller vad tycker du ????

Glaskroppsförändring


I dag har jag varit till farbror doktor på Pite Lasarett, ögonmotagning.. Först fick jag bedövningsdroppar..sedan pupillförstoringsdroppar....och mera bedövning. i bägge ögonen...Doktorn undersökte ögonen ...trycket var bra ..men han förklarade på ett enkelt sätt att jag hade drabbats av en glaskroppsförändring i högra ögat och när glaskroppen förändras så drar den med sig lite av näthinnan....som jag ser som svarta trådar. Det är ej farligt, så länge jag inte ser en svart ridå som gör att synfältet minskas...om sådant händer så måste man operera. Jag är fortfarande väldigt bedövad och ser simmigt....men ville delge svaret av mitt läkarbesök till er mina vänner. Kram till er från mig.

måndag 30 mars 2009

Pite Älvdals Sjukhus



I morgon tisdag kl:13.40 har jag fått tid på ögonmot. i Piteå på lasarettet. Hoppas jag får veta vad min synvilla beror på.... är lite orolig..

God natt mina vänner. kramar från mig till er alla.

söndag 29 mars 2009

spindel i ögat



En hemlis!!!! Jag har en spindel i högra ögat som irriterar mig hela tiden. Måste nog ringa vårdcentralen på måndag?? Irritationen började när vi åkte till Sundsvall på tisdag och det är konstigt att det inte försvunnit...Är inte alls glad för spindeln i höger synfält.

Många natti kramar till alla bloggisvänner från Barbro

Energi från??



Vem av mina vänner skickade mig energi?????Hur som helst så har jag städat och möblerat i tv-rummet i dag inte klokt igentligen. Vi flyttade in i det här huset för drygt ett år sedan exakt ett år och fyra månader sedan och möblerna plaserades där vi tyckte de passade då , men i längden passade de inte alls..... rummet hade ingen yta såg pyttelitet ut. Denna gråa söndag tänkte jag ,..... nu eller aldrig.......och så var det gjort med mycket möda.--- och besvär......svett och nästan tårar...!!!Inte lite göra men, nu är det nästan klart. Gode bra Barbro!!! i morgon kommer lamporna och tavlorna på plats med Tords hjälp.. . Skönt!!! Måste fortsätta med städningen med fler rum medan energin finns kvar.... Vem skickade mig energi???? En liten aning har jag...Malin....eller....???? Vem??

Sommartid


God söndagsmorgon tillönskas alla bloggarvänner. Sommartid klockan 1 timme fram....men tyvärr inte utemöblerna fram. Tittade på termometern den visade - 2 grader, inte bara det ....för det är även lätt snöfall. Alltså en grådassig söndag. Har inte hunnit smida några planer för i dag , men kanske skulle jag påbörja storstädningen, iallafall i ett rum... får väl se??

lördag 28 mars 2009

På stan med Caroline

På morgonen vid 05:15 vaknade Wilmer, så jag steg upp bytte blöja. Vi Kramades och bara mös en stund innan jag gjorde iordning morgonvällingen till honom. Han är sååå mysig och har mycket, mycket humor.
På onsdag förmiddag åkte Caroline och jag till Birsta affärscentrum. Jag köpte vår-sommargardiner och en matta till köket. Kul med lite nytt!! Nu håller jag på att ladda upp mig för storstädning......onsdagen var en ganska hektisk dag, för vi var nämligen på husvisning på eftermiddagen , ett hus som Caroline och Mathias verkligen fastnade för. Ett mycket charmigt timrat hus från 1800-talet....renoverat, men med den gamla stilen i behåll. På kvällen hade jag en demo i Alpnaering, Carro hade bjudit hem några gäster. Det var verkligen en händelserik onsdag. Trevligt men tröttsamt också......klockan 22.00 var det ganska skönt att krama kudden.
Det var några bilder på lilla Wilmer. Publicerar fler senare.


Gode ,,,,vlket barn!!! jag älskar verkligen honom..

fredag 27 mars 2009

Wilmer läser Se och Hör



Torsdag morgon ska Wilmer läsa SE och Hör.... lite skvaller eller hur???? det är kul och veta vad som hänt i vuxenvärlden också.....när jag bara är ett år!!! Eller!! ????"JAG ÄR NYFIKEN PÅ DET ENA OCH DET ANDRA SÅ DE SÅ..!!"GANSKA VAKEN ALLTSÅ."


"Hallå mormor här är jag" Gode Gud vilken liten kille sååååå underbar och GOD....har ej med ord att ORDA!!


" Här är jag" säger Wilmer......."Tittar bara ut och kollar trafiken i Sundsvall"!!!!.........Jag blir lite orolig som mormor är ju sååååå himla rädd att att han ska ramla, så jag kollar hur ha mår där bakom gardinen........

"Vad tror du jag tänker göra nu??"
säger Wilmer.....Titta här på nästa bild... (mormor har fotograferat så klart)............

Wilmer ett år.

Fredag F
Fredag kväll ,hemkommen från Sundsvall. Det har varit underbart att få träffa vårat yngsta barnbarn . Här kommer lilla Wilmer på sin ett -års dag med sin gå vagn med Nalle Puh.

måndag 23 mars 2009

Sundsvall


I morgon tisdag ska vi möta vårvintern i Sundsvall. Vi åker och hälsar på hos Carolines familj. Lilla Wilmer fyller 1 år på tisdag, så mormor och morfar måste ju bara vara på plats.Håller på att förbereda inför resan...ska även dema Alpnaeringsprodukter på onsdag, så det är mycket att packa.Vi blir borta några dagar.. det är sååå roligt och underbart att få leka och kramas med lillen..längtar....Kramar till bloggarvännerna.. vi syns på bloggen om några dagar igen.Barbro.

söndag 22 mars 2009



Alla blev mätta och nöjda efter den hemmagjorda pizzan med sallad och dressing som tillbehör. Till efterrätt serverade jag chokladmoss med ananas och en havrefarn. Senare kaffe och kaka... Vi hade en trevlig eftermiddag. Nu har denna vecka försvunnit och kommer aldrig igen. I morgon börjar en ny , med nya utmaningar, och dagar som vi vänner ska försöka fylla med meningsfulla och glädjegivande stunder. God Natt alla vänner!!! Kramar från Barbro.

Mitt barnbarn Sara



Här kommer en bild av mitt barnbarn Sara och hennes pojkvän Linus. Vi har haft en trevlig stund tillsammans med lite, mat och mycket prat. Jag har så söta och gulliga barnbarn, är glad för det. Sara har fyllt 20 år, så hon hade lite presenter att få här hos oss och till sommaren blir hon student. Eftersom det är söndag så spelar jag bingolotto som vanligt. På andra brickan blev det vinst!!! hipp, hipp , hurra!! hela 100 kr..

lördag 21 mars 2009

Lördagsbastu



Lördagen har varit fin på alla sätt. Har suttit ute på förmiddagen Har tittat på reprisen Stockholm Arlanda, eftersom jag missade den på torsdag. Vi har badat bastu och bara njutit av den sköna värmen. I morgon kommer Sara till oss , har bjudit henne på middag. Sara har fyllt 20 år....stora damen.(Rogers dotter), så i dag har jag ordnat klart presenterna till henne. Efter en god middag som bestod av rulader, kokt potatis och råkostsallad av riven vitkål och rivna morötter blandat med lite lingonsylt ,så är snart TV- kvällen här. Premiär för Robinson, det hade jag tänkt se, men före Robinson kommer postkodmiljonären..som inte heller får missas. Nu väntar jag att de blir utdelning här i Öjebyn snart, har varit med länge, så jag väntar... och väntar... på storkovan.....undrar om den någonsin kommer.??? men jag tröstar mig med och hoppas att många fonder... som BRIS, BARNCANCERFONDEN , RÄDDA BARNEN, HJÄRT OCH LUNGFONDEN , ALZHEIMERFONDEN mfl. får bidrag och det känns bra tycker jag. Önskar er mina vänner en fin och skön fortsättning på denna kväll. God Kväll!!

fredag 20 mars 2009

vårdagsjämning



Nu är denna fredag till ända. I går var jag till Boden och dema, det var trevligt att träffa gamla och nya vänner. Roligast var nog att få träffa min barndomskompis Anne- Maj. Vi var nämligen bästisar i våra ungdomsår ,men som ni vet så tappar man av någon anledning kontakten.. det bara inte blir av......Idag har jag suttit ute och lapat sol, det var så mysigt för Öjeby kyrkklockor började ringa med sin dova klang och samtidigt hörde jag hur vattnet porlade i stupröret och småfåglarna kvittrade, hmmmm,.... vilken känsla.!!! På eftermiddagen har jag varit till min närmaste granne med ett fång tulpaner för att hon fyllt 60 år ,vilket hon firat med sina nära och kära utomlands. En bukett tulpaner idag tyckte jag var rätt för det är dessutom vårdagsjämning.. Härligt!! ... Avsutade kvällen framför TV-N. med Lets dance....jag tycker Laila och Tobias är bäst....!!!??? God Natt! till alla goa bloggar vänner vi hörs! och träffas på bloggen. kramar från Barbro.

onsdag 18 mars 2009



I dag har min vän Mirja varit och hälsa på hos oss. Vi har haft en trevlig dag tillsammans. Vi har ätit en god lunch, varit en vända till stan,bubblat på om dittan och dattan. Vi avsutade samvaron med en en kopp kaffe och lite fika. Mirja väntar på en knäoperation, som ska göras om ca 6 veckor här i Piteå. Jag önkar henne redan lycka till.

Vädret har varit fint även i dag sol och + grader.

Kramar från Barbro.

tisdag 17 mars 2009



En bild över Torneälven.

Minnen

Vid Torneälven vi växte upp du och jag
Till sandbanken vi rodde var sommardag
Allt var mysigt och bra så bra som det kunde va
Vi dök och lekte i älvens ström
Vi sprang i sanden så det yrde
Våran barndom var lekfull och underbar
Du var min bästis min lillebror
Vi hade så kul du och jag
Men sedan en dag du lämnade mig
Mitt hjärta gråter vill krama dig
Saknar dig så mycket
Vill ha dig här och nu
Men vet att du är borta
Jag får ej se dig mer
Varför
Vi tillhörde varandra du och jag
Älskar dig så mycket
Mycke mer än du tror
Men min lille bror du hör ej att jag älskar dig
Saknar dig varför lämnade du mig
Varför...???

måndag 16 mars 2009

vårvinter



I dag har jag suttit ute för första dagen den här vårvintern. Solen har värmt ..snön tinar med rekordfart....snöras och takdropp.....härligt har det varit.Gatorna röjs från snö.. det verkar positivt......kanske blir det sommar. Jag slänger ett getöga mot växthuset lite då och då...drömmer!!!! och längtar..

Det var några tankar från min dag.Nu när jag sitter här vi datorn så har jag dörren till uterummet öppen och luften känns skön, termometern visar på 0 grader när klockan är 20;18..

Nattkramar till bloggarvännerna från Barbro.

söndag 15 mars 2009

Istappar


Var bara tvungen att ta en bild av istapparna och snöhänget från uterummet. I dag är det skönt ute. Solen skiner och det är + 6 grader i skuggan. Underbart med takdropp!!! Våren är på väg...

Molly



Molly gillar inte att bli fotograferad, men jag fångade henne när hon var i Tords famn.

fredag 13 mars 2009



Det blev lite av hemma reportage, jag älskar mitt stora kök.


Här ser ni den lilla mattan jag köpte till sovrummet.

Fredagskvällen har varit fin. Här sitter Tord och jobbar vid datorn. I Lets Dans åkte Elisabeth ut denna kväll, som jag väntat. Fortsättning följer om en vecka....

Fredag den 13 mars

Kicki,Sandra och Frida har varit hos oss i dag, mycket trevligt att få pladdra på om dittan och dattan som man brukar säga. Frida kom hem i går, hon bor i Västerås numera. Frida är jätteduktig på datorer så hon har hjälpt mig lite. .....som ni kanske ser så har jag numera Alpnaerings nyheter på höger sida i en spalt..Ska försöka uppdatera varje månad om nya erbjudanden så ni ser om ni vill köpa något. Närmast på vårat program är tv 4 med postkod. och därefter så klart Lets Dance.Många goa kramar till er alla ......Ha en trevlig Fredags afton...

Fredag den 13 mars


God morgon alla mina vänner!!Fredag den 13 Mars. Solen lyser upp den vintriga naturen..-1 grader nu på morgonen. Allt känns underbart. I dag väntar jag på lunchgäster, min kära dotter och dotterdotter men först nämligen.......Kl:08.50 bänkar jag mig framför tv-n, ska följa den Alpina Världscupsavslutningen i Åre. Skriver mer senare.

onsdag 11 mars 2009

Alpnaerings Citronmeliss te

Citronmeliss te.


1 rågad tsk blandas med 1 dl varmt eller kallt vatten.

Används vid nervösa hjärtklappningar.
Lindrar lättare depressioner.
Lungnar vid nervositet, oro etc.
Verkar effektivt mot spänningshuvudvärk i samband med tex. mens-ägglossning
Effektivt vid insomningsbesvär.
Bakteriehämmande vid förkylning.
Ger lindring vid herpes simplex blåsor. Badda ett par gånger per dag.

tisdag 10 mars 2009

Guacamole


Guacamole ett gott tillbehör till tacos eller som dipp.
2 st avocado-mosas
1dl creme frache
½ tsk vitlökskrydda (Alpnaerings)
½ tsk paprikakrydda (Alpnaering)
1/4 tsk lökkrydda ( Alpnaering)
liten bit hackad röd chili
ett par stänk citronsaft
Blanda samman alla ingredienser och njut. Guacamole är en försvenskad Mexikansk nationaldipp.
Kanske är det roligt med något nytt...till Tacon... eller till chipsen...
Ha en trevlig fortsättning på tisdag kvällen...

måndag 9 mars 2009

TULPANER



Glöm det där med Webben, det är ett stort misstag tyvärr!!

Blommor är kärlek. Har suttit vid datorn i flera timmar och försökt få in googel annonser, men jag klarar inte av det. Har nog för lite under pannbenet. I dag har jag suttit och skrivit om en massa Alpnaerings produkter, lite kortfattat. Det underlättar när jag demar.

I går kväll försökte jag få in en kommentar till Mia men det misslyckades, så jag gav upp...

Ikväll drack jag och Tord ett beskt grönt te, inte alls gott...Kicki ska få det hon dricker ju bara te nu för tiden och så säger hon att grönt te är nyttigt,det tror jag , men det ska smaka gott.

God natt ! Jobba inte ihjäl er mina vänner. Själv tar jag det väldigt lungt....//kramar Barbro

söndag 8 mars 2009



Lotta är som en frisk fläkt... vi tycker Bingolotto blivit ett riktigt underhållningsprogram... vad tycker ni???

Bingolotto


Efter en enkel men god söndagsmiddag bestående av köttbullar... gjorda av köttfärs, Alpnaerings löksoppa utspätt med lite vatten +tillbehör "pizzasallad" kokt potatis och morötter. Mums!!!...bänkar vi oss för spel...och hoppas !!!!


En Primula på köksbordet lyser upp tillvaron lite i dessa grå dagar. I dag är det -2 grader och" pudersnöfall". Vi har varit ut på stan en vända till Clas Olsson och köpt en ny antennkabel till lilla tv:n i datarummet, för den gamla fungerade inte. I kväll blir det Bingo Lotto som vanligt.

fredag 6 mars 2009


Skäms nästan att skriva att jag tog hand om resten av vitkålen som blev över från pizzasaladen. Tyvärr kan man inte riva (hela ),halva kålen så Jag gjorde kålsoppa till lunch, brynte lite och tillsatte några prinskorvar i små bitar hade inget annat just nu. Jag tillsatte lite extra kryddor som hela kryddpeppar, lagerbersblad och naturligtvis Alpnaerings grönsaks buljong (annars är det gott med brynt köttfärs )i stället för prinskorv men.... Men " man tager det man haver" sa Kaisa Varg. Efter lunch var det andra åket i storslalom så jag ville naturligtvis följa det. Gillar Sport!!!! Vet inte om jag håller på att bli gammal , men jag tar hand om allt vad gäller mat. Nu är det fredag kväll och en del program som jag vill se tex:Let`s dance . Ha en god och skön kväll alla vänner vi hörs!!! Kramar från // Barbro

Pizzasallad


Det blir INTE pizza till middag i dag. Det blir Thai Kyckling.
Jag har gjort en pizzasallad som ska stå några dagar i kylen. Jag tänkte ge er bloggare ett lätt recept på salladen som håller si så där i två veckor. Det är bra att ha hemma för rätt som det är så vill man äta pizza. Salladen passar till många andra maträtter också.
PIZZASALLAD:
½ riven vitkål
½ burk inl. paprika ( kan utelämnas)
1 dl olja
1 dl vinäger
½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk salt
Kokas ihop och hälles över den rivna vitkålen. Strö över grovmalen svartpeppar. Ställ in burken i kylen och rör om då och då eller skaka om du har ett lock på burken. Klar att förtäras på ca: 2 dagar och håller ca 2 veckor.

torsdag 5 mars 2009



Idag har vi varit till våran förra hemstad Luleå. Vi besökte Roger och passade även på att handla lite. Jag hittade en matta till sovrummet. En grön liten ryamatta. Det är så kul med något nytt ibland.

måndag 2 mars 2009

Kampanjer i Mars


Alpnaering har även kampanjpris på Shower Gel 149kr (ord.pris 179kr)
Shower Gel bevarar hudens naturliga fukthalt och ger en mjuk och fräsch efterkänsla. Innehåller aloe vera som läker och lugnar. Vitamin B5 och veteprotein är naturligt stärkande för hud och hår och en mix av essentiella oljor. Kan även användas till et uppfriskande bad.
Facial Peeling 139kr(ord. pris 169kr)Facial Peeling är en mild ansiktspeeling som effektivt tar bort alla döda hudceller. Huden blir spänstigare och får en klar och fin lyster.
Innehåller: Granatäpple, röd valmo, vitt te, bambu, valmofrö.
Alla dessa produkter som jag skrivit om denna gång är till kampanjpriser nu denna månad.

Kampanjer i Mars

Alpnaerings kampanjer i mars
Kycklingpaket 449 kr (ord. pris ca 546kr) Paketet innehåller kycklingkrydda inkl. tomströare,(En utsökt kryddblandning som ger kycklingen en extra god smak. Prova även till marinaden eller blanda en god dippsås tillsammans med creme fraiche.) Paprikakrydda inkl. tomströare,(där andra kryddor har tillsatts för att förhöja paprikasmaken, en unik kryddblandning) Cafe de Paris,(är en härlig krydd och örtblandning till vinägerettdressing, på ungsbakad klyftpotatis eller i kryddsmör till grillat.)
Till kryddsmör; tag 1-2 tsk Cafe de Paris till 100 g rumsvarmt smör. Tillsätt salt efter smak och blanda väl. Forma till en rulle och lägg i kylen eller frysen + en fylld ströare med vitlökskrydda.( som är en storsäljare med frystorkad vitlök som ger en välkomponerad smak med naturlig arom. Utmärkt till vitlökssmör, dressing, i grytor eller till dipp.)
Kycklingbuljong 175 kr(ord.pris209 kr ( Ger fin smak som bas till alla soppor och såser. Fettfri.)
Dubbelpack Hirskapslar 299 kr ( 0rd.pris 378 kr) Hirskapslar är bra för Hår, Hud & Naglar. verkar också positivt på huden, särskilt den feta hudtypen eller den med eksem.
Ring om du vill ha något eller blogga!!! 0911-65789.

Alpnaering


Lite fakta om Alpnaering. Hela Alpnaerings sortiment utvecklas och tillverkas i Schweiz
Sedan 1990 har Alpnaering försett svenskarna med goda kryddblandningar, hälsosamma kosttillskott och naturlig mat som innehåller mindre fett, salt och kalorier. I Sverige ligger huvudkontoret i Jönköping.
Alpnaering kan också erbjuda naturlig hudvård. Swissform är Alpnaerings hudvårdsserie som baseras på värdefulla örter och växtextrakt. Tillverkningen sker med standardiserade extrakt och 100% rena essentiella oljor.
Jag är återförsäljare så om du är nyfiken på något Ring mig på tel:0911-65789. Barbro.

söndag 1 mars 2009



Kul och se att mina brorsbarn är som jag. Lite habegär har vi säger Malin och Maria vill också byta mattor efter gardiner, lite nytt ibland blir vi glada av.. Stämmer exakt..Nu är det dags för sängläsning snart. Spelade bingolotto ,men tyvärr ingen vinst denna gång igen!!! Good Night!!

and sleep well!! ,,..... Nya tag i morgon den 2 mars... vi närmar oss!!!! ---våren.

Sköööööönt!!Kram//Barbro.

Söndag den 1 mars


Tänk mina vänner ,i dag fick jag ett positivt ryck och ville städa lite. Jag städade sovrummet och bytte gardiner...damsög.. torkade damm skurade mm.mm. Men igentligen så hade jag velat ha en ny liten matta men den får vänta tills jag besöker rätt butik. I en del rum har vi fortfarande kvar både mattor,dukar och lite till från julen. Det värsta med mig är , att när jag städar och byter gardiner så måste jag också byta mattor, dukar mm. vill ha förnyelse. ....Jag förstår inte är det habegär?? eller är det smaken som förändras???
Förövrigt så ska vi testa penninglyckan igen med bingolotto.